top of page
Zoeken

Newlifeshoot - Quin

In deze blog neem ik jullie mee naar het bijzondere verhaal van Quin.


Het is een zaterdagavond in juli. Ik hoor een berichtje binnenkomen net nadat ik mijn kinderen in bed heb gelegd. Fransien vraagt hierin of ik haar baby zou willen vastleggen en of ik nog een plekje vrij heb in september. Ik bel haar en dan vertelt ze zeer openhartig dat de zwangerschap en bevalling totaal anders zijn verlopen dan verwacht als gevolg van zwangerschapsvergiftiging.


Op 4 juni van dit jaar werd Quin na een zwangerschap van 27 weken en 4 dagen geboren. Het mannetje liet iedereen de adem inhouden met zijn 700 gram en 33 cm lengte. Om stil van te worden…


Op het moment dat ik voor het eerst contact had met Fransien lag Quin nog in het ziekenhuis in België. Zijn longen waren nog niet helemaal ontwikkeld maar hij groeide goed. In september zou hij waarschijnlijk naar huis mogen.


23 augustus werd voor Bart en Fransien een heel bijzondere dag: De kleine dappere man mocht naar huis! Eindelijk konden zijn papa en mama 24 uur bij hem zijn en met hem knuffelen in hun eigen vertrouwde omgeving. En dat was een paar weken later ook de plek waar ik mocht kennismaken met Quin.


Wat een shoot was dit! Mama Fransien in de jurk die ze zo graag had willen dragen tijdens de geplande zwangerschapsshoot. Quin was alert en heel relaxed. Er was plek voor een lach en een traan! Tijdens het maken van de foto’s mochten alle kabeltjes die zijn hartslag monitoren even af. Toch besloot ik om ook dit moment vast te leggen. Fransien vertelde tijdens de shoot dat Quin bij de geboorte nog geen oortjes had. Bizar, bijna onwerkelijk. Toen ik enkele detailfoto’s maakte zag ik door de camera Quin’s prachtige glimlach en zijn lange wimpers waaraan je kon zien dat hij al enkele maanden oud is.


Tijdens het schrijven van deze blog merk ik op dat ik Bart, de papa van Quin weinig heb genoemd. Hij had besloten om zelf niet op de foto’s te gaan, niet zijn ding ;-), maar gunde zijn vrouw dit speciale moment met hun zoon. Ook hij gaf mij toestemming voor deze blog.


Kijk je mee naar de beelden die ik maakte tijdens deze niet alledaagse reportage?
221 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorpret!

1 Comment


Dank je wel voor deze prachtige foto's! Alles in het kader van prachtig gefotografeerd op het juiste moment. De liefde, hoop, vreugde maar ook de opluchting allemaal vastgelegd op foto. Ik ben je eeuwig dankbaar voor het geduld en ruimte die er was tijdens de schoot. Ik zeg een aanrader!

Like
bottom of page