top of page
Zoeken

Schrijven met licht

Het woord fotografie is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φῶς (phōs): licht, en γράφειν (graphein): schrijven). In deze blog neem ik jullie graag mee naar het verhaal van een bijzondere portfolioshoot.


Ik mocht Fayah vastleggen in mijn geboortestad: Roermond. De afspraak vond plaats in juli en ik hoopte op een zonovergoten avond met een mooie zonsondergang. Tijdens het gouden uur (het uur voordat de zon echt ondergaat) wilde ik Fayah graag vastleggen op een paar van de mooiste locaties in ‘mijn’ stad. Maar het liep anders…de eerste foto’s waren net gemaakt toen het begon te druppen. We besloten om te schuilen onder een luifel en de regenbui af te wachtten. En met resultaat want toen het weer droog was en brak de zon door en scheen het licht prachtig door de steeg. Ik kon precies de beelden maken zoals ik ze mijn hoofd had. Als kers op de taart kregen we die avond ook nog een prachtige zonsondergang. Op de locatie waar we ook van start waren gegaan maakte ik tot slot nog een aantal beelden voordat de zon onderging.


In mijn werk probeer ik altijd optimaal gebruik te maken van het aanwezige natuurlijke licht. Licht midden op de dag is feller, de schaduwen en contrasten zijn hierdoor vaak net te hard. Mijn voorkeur bij het inplannen van een afspraak gaat dan ook uit naar een moment vroeg in de ochtend, namiddag of avond. Het warmere licht op deze tijdstippen zorgt voor meer sfeer en een zachtere uitstraling in de beelden.

Kijk mee en geniet van de beelden van Fayah!

Liefs Lisette


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorpret!

Comentarios


bottom of page